Sándor IstvánnéSokféle kézimunkát készítettem már el, de igazán 10 éve kezdett rececsipke  tanulásával  éreztem azt, hogy ez  a kézimunka ami  igazán érdekel és el is köteleztem magam ezzel a technikával. Csodálatos ez a fajta kézimunka kimeríthetetlen a technikája,  a szépsége, és a különlegessége. Több helyen volt lehetőségem megfordul ni , bemutatkozni a   munkáimmal .
Voltam Nagykállón,  Kiskunhalason a Nemzetközi Csipkekiállításon, több alkalommal. Az AMKA alapítvány tagja vagyok, és már öt éve kiállítok  az alapítvány által rendezett kiállításokon a Vajdahunyad várban, a Budai várban, a Dunapalotában. Szeptemberben meghívást kaptam a szabadkai csipkésektől egy kis bemutatkozásra.
Az elmúlt évben volt alkalmam  nagy álmom megvalósítására  mindig szerettem volna tovább adni amit megtanultam és ez sikerült is.  Hódmezővásárhelyen a Németh László városi könyvtárban kaptam lehetőséget egy tanfolyam keretén belül, mely nagyon sikeres volt. A tanfolyamot egy városi kiállítással fejeztük be és utána lehetőségünk volt Kiskunhalason is a Csipkekiállításon bemutatkozni. Az idei évben megint indítottam egy tanfolyamot és sokat remélek tőle.  Nagyon büszke vagyok a tanítványaimra. Mi itt az Alföldön a rececsipkét  necc ként ismerjük.  A necc készítést hatvan év elmúltával  Benyhe Zsuzsával sikerült újra éleszteni. Ő az elméleti részével én pedig a gyakorlati részével foglalkozom.

                                                                                                        Sándor Istvánné
                                                                                                         csipke készítő

Alkotásai:


7 megjegyzés:

 1. Nagyon jó, hogy megismerjük a csipkekészítésnek sokféle fajtáját, és majd gyakorlás közben eldöntjük ki milyen technikát választ magának. Nekem is nagyon tetszik a rece, szeretem a hálót készíteni. Nekem szívügyem a szolnoki csipke, azért is mert szolnoki kézműves kincs, és nagyon szeretek varrni.

  VálaszTörlés
 2. Kívánok Neked sok sikert, és minél több követőt

  VálaszTörlés
 3. Szép munkái vannak, gratulálok! Szomolya nevű községben is nagy hagyománya van a recekészítésnek és még ma is sok aktív kéz szorgoskodik.

  VálaszTörlés
 4. Gratulálok a gyönyörű munkákhoz. Szomolya Község polgármestereként 3 évvel ezelőtt kezdeményezésemre sikerült a településünkön megmenteni ezt a szép de nehéz kézimunkát.Jelen pillanatban hét asszony készíti, és már több száz darabbal rendelkezünk. Szívesen megjelennénk mi is bármilyen kiállításon, vagy bemutatón.Minden tiszteletem Sándor Istvánnénak aki ugyancsak felkarolta ezt a szép kézimunka készítést, hiszem már ha időben nem lépünk nem lett volna aki tovább adja a" mesterséget"

  VálaszTörlés
 5. Erzsikém, Gratulálok a mese szép munkáidhoz, és kívánom nagyon sokáig leld örömödet benne, és a mi gyönyörűségünkre..

  VálaszTörlés
 6. Nagyon szép munkák.Örülök hogy sokan vannak akik csinálják.Köszönjük!

  VálaszTörlés
 7. Köszönet Katinak a Csipkemúzeum szorgalmas vezetéséért, Marikának pedig szívből gratulálok! Engem is Ő tanított meg neccelni - azóta is bámulom kitartó szorgalmát és fáradhatatlan kezeit! Legjobban annak örülök, hogy most már tovább is tudja adni ott Vásárhelyen ezt a régi tradíciót!

  VálaszTörlés